Turizm Fakültesi - Turizm İşletmeciliği Bölümü

Hakkımızda

Hızla gelişen ve giderek büyüyen bir önem sahip turizm sektörünün gereksinim duyduğu nitelikli elemanları ve yöneticileri yetiştirme amacıyla yola çıkan bölümümüz, bu amaca yönelik bir ders programı uygulamaktadır. Öğrencilerimiz 4 yıl boyunca hem teorik hem de uygulamaya yönelik dersler görmektedirler.

Öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren seçmeli ikinci yabancı dil olarak Almanca, Rusça veya Japonca dillerinden birisini seçerek 4 yıl boyunca ileri düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaktadırlar. Ayrıca, AB Eğitim Programları çerçevesinde, okulumuz işbirliği içinde olduğu ülkelerle Erasmus, Socrates, Leonardo gibi Programlar çerçevesinde Öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, öğrencilere mesleki eğitim imkanı sağlamaktadır. Okulumuz sektörün ihtiyaçlarına göre ders programlarını belirleyip, otel otomasyonunu içeren paket programların öğretilmesini de amaçladığından; Sentez, Fidelio ve Opera gibi programların kullanımı da öğretilerek geleceğin turizmcilerini tam donanımlı olarak yetiştirmektedir. Turizm İşletmeciliği programımız yürütmekte olduğu çağdaş felsefeye sahip ders programlarını teknolojik eğitim araç ve gerekçelerin yardımı ile yürüterek, derslerin ve uygulamaların öğrencilerimiz için çok daha verimli ve etkili olması sağlanmaktadır.

Ayrıca, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında akreditasyon başvurusunda bulunan Turizm İşletmeciliği bölümümüz, Yükseköğretim Kalite Kurulunca (YÖKAK) yetkilendirilen Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından yapılan incelemeleri başarıyla tamamlamış ve akredite olmuştur.

BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI

Prof. Dr. Erol DURAN (Bölüm Başkanı)

Prof. Dr. Mustafa BOZ

Doç. Dr. Tülay GÜZEL