Paydaş-Öğrenci Buluşması

11.12.2023 tarihinde Üniversite Hayatına Başlangıç ve Kariyer Planlama dersi kapsamında Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanı Sibel Aydın ve Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Arkeogastronom Kubilay Özben Turizm İşletmeciliği 1. Sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi. İş ve meslek danışmanı Sibel Aydın öğrencilere İŞKUR ve faaliyetleri hakkında önemli bilgiler verdi. Öğrenciler kendi kariyer planlamalarıyla ilgili olarak İŞKUR’a hangi kanallardan ulaşacaklarını ve bu kanalları nasıl kullanacaklarını öğrendiler.

Arkeogastronomi alanının öncülerinden olan Kubilay Özben öğrencilere kendi kariyer planları ve deneyimleri ile ilgili bilgi aktarımında bulundu. Öğrencilerin dil yeterliliklerini geliştirmelerinin kariyer ve iş fırsatları açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Özben yurtdışında eğitim ve kariyer fırsatları konusunda bilgiler verdi.

Görüşmelerin sonunda öğrencilerle soru cevap kısmı gerçekleştirildi.