Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Turizm Fakültesi - Turizm İşletmeciliği Bölümü

"İlk Dijital 100" projesi kapsamında "Çanakkale Kent Turizminin Dijital 100'ü" Çalıştayı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığında yürütülen İlk Dijital 100 projesi ile Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem Projesi kapsamında ‘Çanakkale Kent Turizminin Dijital 100’ü Çalıştayı’ düzenlendi. Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, konaklama, dijital, kamu, tur operatörleri ve turizm alanında faaliyet gösteren diğer paydaşlar katıldı. Turizm potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir turizm için ortak eylemler belirlemek amacıyla bir araya gelen paydaşlar, Çanakkale’nin turizmdeki geleceğine yönelik stratejiler geliştirdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BOZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje yürütücüsü Prof. Dr. Erol Duran ve diğer kent yetkililerinin katıldığı açılış programında, Çanakkale’nin turizm potansiyeli ve sürdürülebilirlik konuları masaya yatırıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından ilk Dijital100 Proje yürütücü partneri ve fakültemiz Dakan yardımcısı sn. Prof. Dr. Erol DURAN, Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem Proje yürütücü partneri ve Türkiye Avrupa Vakfı Genel Sekreteri sn Emre GÜR, İl Kültür ve Turizm Müdürü sn Çağman ESİRGEMEZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili sn Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ve Çanakkale Belediye başkanı sn Ülgür GÖKHAN'ın açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Avrupa Vakfı Genel Sekreteri Emre Gür moderatörlüğünde Gizem Gezenoğu ve Filiz Hösükoğlu'nun katılımıyla sürdürülebilir turizm ve gastronomi konulu panel gerçekleştirildi. Fakültemiz gastronomi ve mutfak sanatları öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu Çanakkale yöresine ait lezzetlerin deneyimlendiği öle yemeğinin ardından oluşturulan 6 tematik çalışma masası kapsamında Çanakkale kent ve turizm paydaşlarınca kent merkezi destinasyonunun niteliğinin geliştirilmesi ve kent sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik politikalar oluşturuldu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığında yürütülen İlk Dijital 100 projesi ile Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem Projesi kapsamında ‘Çanakkale Kent Turizminin Dijital 100’ü Çalıştayı’ düzenlendi. Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, konaklama, dijital, kamu, tur operatörleri ve turizm alanında faaliyet gösteren diğer paydaşlar katıldı. Turizm potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir turizm için ortak eylemler belirlemek amacıyla bir araya gelen paydaşlar, Çanakkale’nin turizmdeki geleceğine yönelik stratejiler geliştirdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BOZ,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje yürütücüsü Prof. Dr. Erol Duran ve diğer kent yetkililerinin katıldığı açılış programında, Çanakkale’nin turizm potansiyeli ve sürdürülebilirlik konuları masaya yatırıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından ilk Dijital100 Proje yürütücü partneri ve fakültemiz Dakan yardımcısı sn. Prof. Dr. Erol DURAN, Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem Proje yürütücü partneri ve Türkiye Avrupa Vakfı Genel Sekreteri sn Emre GÜR, İl Kültür ve Turizm Müdürü  sn Çağman ESİRGEMEZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili sn Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ve Çanakkale Belediye başkanı sn Ülgür GÖKHAN'ın açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Avrupa Vakfı Genel Sekreteri Emre Gür moderatörlüğünde Gizem Gezenoğu ve Filiz Hösükoğlu'nun katılımıyla sürdürülebilir turizm ve gastronomi konulu panel gerçekleştirildi.

Fakültemiz gastronomi ve mutfak sanatları öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu Çanakkale yöresine ait lezzetlerin deneyimlendiği öle yemeğinin ardından oluşturulan 6 tematik çalışma masası kapsamında Çanakkale kent ve turizm paydaşlarınca kent merkezi destinasyonunun niteliğinin geliştirilmesi ve kent sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik politikalar oluşturuldu.