Turizm Fakültesi - Turizm İşletmeciliği Bölümü

"Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale ve Turizm" Temalı Panel

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk paneli Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığı, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, ÇOMÜ Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi (TURAM) Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile 30.10.2023 tarihinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale ve Turizm” temasıyla düzenlendi. Panele; Çanakkale Belediye başkan Yardımcısı sn. İrfan MUTLUAY, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü sn. Murat Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı sn. Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, SKAL International Troy Kulübü Başkanı sn. Mustafa Aşkın DEĞİRMENCİ’nin yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin değerli öğrencileri ve Akademisyenleri, turizm sektörünün temsilcileri ve yerel halk tarafından yoğun katılım sağlandı.

Açılış konuşmasını Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Göksal’ın yaptığı etkinlikte, Panel Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz’un moderatörlüğünde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan başdanışmanı Ahmet Çelik, TÜRSAB Balıkesir-Çanakkale Bölge Başkanı Fatih Birgün, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Genel Başkanı Nilgün Gökser, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Genel Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu ve Çanakkale Belediyesi “İlk Dijital 100 Proje Koordinatörü” Tuğçe Civelek panelist olarak yer aldırlar. Panelde Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale turizminin geçmişi ve bugünü ile Çanakkale turizminin geleceğine ilişkin beklenti ve hedefler çok boyutlu olarak irdelendi. Panel sorası gerçekleşen soru-cevap faslı ile panele dinleyici olarak katılım gösteren dinleyiciler soru, görüş ve önerileri ile Çanakkale turizmine ilişkin beklenti ve temennilerini dile getirdiler. Etkinlik panel sunucusu Öğr. Gör. Şeyda Göknur ve panelistlere Teşekkür Belgesi takdimi ile son buldu.