Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalıştayı gerçekleştirildi

Geleneksel Çanakkale Seramiği ve Turizm Çalıştayı gerçekleştirildi !

“Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Çanakkale Seramik Üretiminin Değerlendirilmesi ve Turizm Açısından Geliştirilmesi” adlı proje kapsamında 29 Nisan Pazartesi günü “Geleneksel Çanakkale Seramiği ve Turizm Çalıştayı” gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya onur konuğu olarak katılan Çanakkale Seramik Fabrikaları Eski Sanat Yönetmeni Mustafa TUNÇALP dışında İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Çağman ESİRGEMEZ, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Yatırımlar Destek Ofisi İl Koordinatörü Sayın Recai BAŞARAN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BOZ, Çanakkale Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü Meral HARPUT, Çanakkale Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Sayın İsmet BALKAN, Gastronomi Derneği Başkanı Sayın Kubilay ÖZBEN, Çanakkale Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zeliha AFACAN, Geleneksel Çanakkale Seramikleri Derneği Başkan Yardımcısı Oktay TARAHAN, Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Özgü EROL, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Sayın İsmail BÜTÜN, , akademisyenler, seramik sanatçıları, rehberler, otel işletmecileri, basın temsilcileri ve yerel halk katılım göstermiştir. Çalışma masalarında gerçekleştirilen sonuç raporu kısa sürece içerisinde paylaşılacaktır.